فهرست مطالب

نوآوری های مدیریت آموزشی - سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 53، زمستان 1397)

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 53، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یحیی داداش کریمی، ناصر میرسپاسی*، رضا نجف بیگی صفحات 1-26
    آموزش عالی ایران در دو دهه گذشته با چالش ها و مسائل متعددی مواجه شده است. گسترش کمی دانشگاه ها، کثرت موسسات آموزشی متنوع، افزایش تعداد دانشجویان و گاها وجود خیل عظیم دانش آموخته بیکار از جمله چالش هایی هستند که نظام آموزش عالی ایران را با مشکلات عدیده ای مواجه نموده است. این چالش ها لزوم مسئولیت پذیری و پاسخگویی را در نظام آموزش عالی ایران منجر شده است و نظام دانشگاهی را وادار به بازاندیشی عالی ایران منجر شده است و نظام دانشگاهی را وادار به بازاندیشی در ساختار، رسالت، اهداف، کارکردها و فرایندهای خود نموده است. می توان گفت که با توجه به نقش آموزش عالی در بالندگی علمی و اثرگذاری آن بر مهمترین سرمایه های یک کشور، که همان سرمایه های انسانی کشور هستند و همچنین اهداف سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404، نظام آموزش عالی نیازمند تحولی نظام مند است. در این شرایط اگر آموزش عالی می خواهد از تغییرات عظیم و سریع محیطی عقب نماند و کارآمدی خود را از دست ندهد، بایستی در خود و نظام حاکمیتی خود تغییراتی هدفمند و معنادار ایجاد نماید. لذا بر این اساس در پژوهش حاضر هدف اصلی بررسی سیر تحول نظریات حکمرانی در نظام آموزش عالی و دانشگاه ها جهت ارتقاء بهره وری میباشد. در این راستا در پژوهش حاضر مفهوم حکمرانی در نظام آموزش عالی مورد بررسی قرار گرفت، سپس به الگوهای حکمرانی در آموزش عالی اشاره شد و در ادامه نمونه های جهانی حکمرانی دانشگاهی مبتنی بر مدیریت دانش و نظام ارزیابی، همچنین مقایسه ایمیان الگوهای مدیریت دانشگاهی صورت گرفت و به مدل های نظری حکمرانی دانشگاهی اشاره گردید و در نهایت نیز به بر خی تحقیقات در زمینه حکمرانی در نظام آموزش عالی و دانشگاه ها اشاره شده است.
    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، حکمرانی دانشگاهی، نظام آموزش عالی
  • سید احمد مدنی، سمیه کوه پیما رونیزی، حمید رحیمی * صفحات 27-44
    در جهان دایما دستخوش تغییر امروز، هر جامعه ای نیازمند اجرای اصلاحات در نظام آموزشی خویش است و طبعا جوامعی که از شتاب و شدت دگرگونی های بیشتر در عرصه های گوناگون برخوردارند، به این مهم محتاج ترند و کشور و جامعه فعلی ما هم از این قاعده مستثنی نیست. در همین راستا، سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش ایران در سال 1390 تدوین و به کلیه سازمان های آموزش و پرورش کشور ابلاغ شد اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این سند هنوز عملیاتی نشده است. لذا هدف پژوهش حاضر شناسایی و ارزیابی موانع تحقق اهداف عملیاتی سند تحول می باشد. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی -پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل مدیران و معلمان استان فارس در سال تحصیلی 97-1396 می باشد که با استفاده از فرمول کوکران 242 نفر به دست آمد. در بخش جمع آوری داده ها از روش میدانی و از پرسشنامه محقق ساخته در 40 گویه با هفت مولفه (موانع فنی، ساختاری، فرهنگی، مدیریتی، مالی و تجهیزات، نیروی انسانی و آمادگی اجتماعی) در قالب طیف هفت درجه ای لیکرت استفاده شد. روایی محتوایی و سازه پرسشنامه تایید شد. پایایی پرسشنامه موانع تحقق اهداف عملیاتی سند تحول از طریق ضریب آلفای کرونباخ 90/0 برآورد گردید. تحلیل داده ها در سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS و لیزرل انجام شد. یافته ها نشان داد میانگین تمامی مولفه های موانع تحقق اهداف عملیاتی سند تحول از میانگین فرضی 4 کمتر و به نوعی در وضعیت نامطلوب بودند. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین همه ابعاد و مولفه ها رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین از بین موانع اجرایی اهداف عملیاتی سند تحول، موانع ساختاری و مدیریتی با 83/0 دارای بیشترین بار عاملی و مانع فرهنگی با 51/0 دارای کمترین بار عاملی و وزن بودند.
    کلیدواژگان: تغییرسازمانی، نظام آموزش و پرورش، سند تحول، اهداف عملیاتی، موانع
  • محمد عبدالشاد، محمد منیری، آرمین رحیمی، بهنام باستانی صفحات 45-61
    رشد و پیشرفت دانشگاه ها نیازمند تدوین استراتژی های نوین و کارآمد است. در سال های اخیر رویکرد اقیانوس آبی بعنوان بهینه ترین روش مدیریت استراتژیک شناخته شده است. بدین منظور مطالعه حاضر نیز به تدوین و انتخاب استراتژی های مناسب با استفاده از رویکرد اقیانوس آبی در دانشگاه علمی کاربردی پرداخته است. پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و توصیفی بوده و برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه طیف لیکرت پنج گانه استفاده شده است. جامعه آماری شامل مدیران، اساتید و اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی روستا در شهرستان سمنان می باشند. حجم نمونه به روش کوکران 80 نفر تعیین شده است. ارزیابی ماتریس عوامل داخلی نشان دهنده وجود ضعف و ماتریس عوامل خارجی نشان دهنده وجود فرصت ها در مدیریت دانشگاه بوده است. در تحلیل SWOT دوازده استراتژی مشخص گردید. ماتریس QSPM نیز نشان داد استراتژی استراتژی راه اندازی مرکز ارتباط با سازمان ها و صنایع در دانشگاه در اولویت می باشد. سایر استراتژی ها نیز به ترتیب شامل در نظر گرفتن فضای آموزشی و امکانات، توسعه همکاری با پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان، گسترش دوره های عملی، مشارکت و همکاری با دانشگاه های برتر، برگزاری همایش های منطقه ای، جذب هیات علمی و اساتید جوان، تعیین اولویت های پژوهشی، روش های نوین آموزشی هوشمند و هدفمند نمودن پروژه ها بوده اند. در پایان نیز پیشنهادهایی در راستای مدیریت دانشگاه علمی کاربردی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: اقیانوس آبی، اقیانوس قرمز، استراتژی، الگوی چهار اقدامی، دانشگاه علمی کاربردی
  • شهروز فرجاد، نادر قلی قورچیان*، علی تقی پور ظهیر صفحات 63-79
    تغییرات روز افزون محیطی بر جنبه های مختلف آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی  از جمله بر ساختارسازمانی آنان تاثیر گذاشته است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از حبث نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی است. ابتدا با مرور ادبیات و پیشینه تحقیق و بهره گیری از نظر خبرگان و با استفاده از تکنیک دلفی، تعداد 46متغیر به عنوان چابکی ساختار سازمانی دانشگاه ها شناسایی شدند.برای اندازه گیری میزان توافق در دلفی از ضریب هماهنگی کندال استفاده شده است . جامعه آماری اعضای هیات علمی تمام وقت واحدهای دانشگاه آزاد استان تهران است. نمونه آماری 274هیات علمی براساس جدول مورگان با استفاده از روش تصادفی  از واحد دانشگاهی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود. برای تعیین اعتبار ابزار اندازه گیری اعتبار محتوایی از نظرات خبرگان و برای تعیین پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ گردید که پایایی 0/94به دست آمد. همچنین ازتکنیک دلفی برای اجماع و تواف بر شاخص های چابکی سازمانی و نیز از آزمون t تک نمونه ای یا تک گروهی برای آزمودن فرضیات ششگانه پژوهش استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که مهم ترین شاخص های چابکی سازمانی  دانشگاه ها بر اساس مدل گلدمن و ناگل(1995)  شامل ثبات در مدیریت دانشگاه ها، روشن بودن چشم انداز، یادگیری سازمانی  وماموریت علمی، سیستم نظارت و ارزشیابی عملکرد تحقیقاتی، فرهنگ خود- ارزیابی، خود -کنترلی و خود -ارتقایی، توجه به کار گروهی دردانشگاه ها، توجه مدیران به نتایج تحقیقات، تاسیس صندوق حمایت از محققان، مهندسی مجدد  ساختارهای سازمانی و فرایندهای فعلی و وجود واحدهای تحقیقاتی جهت تجاری سازی در دانشگاه ها می باشد که طبق مدل مفهومی اولیه در پنج طبقه اصلی دسته بندی شدند.بر اساس مدل گلذمن و ناگل،  به ترتیب اهمییت دادن به نیروی انسانی، توانمند سازی،کنترل عدم اطمینان محیطی، تغییرات سریع در برابر تغییرات محیطی، هماهنگی سازمانی و توجه به فناوری های جدید بر چابکی سازمانی تاثیر داشتند.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، ساختارسازمانی، چابکی، مدل گلدمن و ناگل
  • سید نورالدین شریعت کیایی* صفحات 81-99
    هدف پژوهش حاضر ارائه الگویی به منظور دانش افزایی سازمانی در سازمان های آموزشی بود. روش پژوهش توصیفی با هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری مدیران، معاونان و کارشناسان سازمان های آموزشی غیردولتی شهرستان لاهیجان به تعداد 1980 نفر بودند که براساس جدول کرجسی و مورگان 268 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه های: اعتماد سازمانی مک آلیستر (1995)، فناوری اطلاعات لیو و همکاران (2013)، یادگیری سازمانی دونات و پابلو (2015)، یادگیری سازمانی یو و همکاران (2013)، فناوری اطلاعات لیو و همکاران (2013)، تسهیم دانش فیلیس و همکاران (2000)، دانش افزایی سازمانی از پرسشنامه لی و چوی (2003) انجام شد و برای متغیرهای قابلیت حل مسئله و توسعه حرفه ای از پرسشنامه های محقق ساخته استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از  تحلیل عاملی وفن مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار  SMART PLSاستفاده شد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که تاثیر تسهیم دانش، یادگیری سازمانی، جذب دانش و قابلیت حل مساله بر دانش افزایی سازمانی مثبت و معنادار است. تاثیر یادگیری سازمانی، جذب دانش و قابلیت حل مساله بر تسهیم دانش مثبت و معنادار است. تاثیر یادگیری سازمانی،  اعتماد، فناوری اطلاعات، توسعه حرفه ای و رهبری دانش بر جذب دانش مثبت و معنادار است. اما تاثیر قابلیت حل مساله بر جذب دانش معنادار نیست.  تاثیر  اعتماد، فناوری اطلاعات و توسعه حرفه ای بر قابلیت حل مساله مثبت و معنادار است. اما تاثیر رهبری دانش بر قابلیت حل مساله معنادار نیست. در مجموع نتایج نقش متغیرهای اعتماد، فناوری اطلاعات، رهبری دانش، توسعه حرفه ای، یادگیری سازمانی، جذب دانش، قابلیت حل مساله و تسهیم دانش در دانش افزایی سازمانی را مورد تایید قرار می دهد و بر این اساس الگویی برای دانش افزایی سازمانی در سازمان های آموزشی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: دانش افزایی سازمانی، سازمان های آموزشی، فناری اطلاعات، تسهیم دانش، یادگیری سازمانی
  • سنجر سلاجقه* صفحات 101-114
    از آنجا که یکی از چالش های مسئولان دانشگاه آزاد، آماده کردن محیط مناسب برای رشد و پرورش ذهن کارکنان و اعضای هیات علمی به عنوان یک سازمان دانش محور است. این پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان که به عنوان یکی از مهم ترین بخش های آموزش کشور می باشد، به ارائه مدل شناسایی رابطه سرمایه فکری با توانمندسازی روانشناختی کارکنان می پردازد. که از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان مشتمل بر  920 نفر بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول کوکران 271 نفر از آن ها انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos انجام شد. یافته ها نشان دادند که سرمایه فکری با توانمندسازی روانشناختی رابطه مستقیم دارد و همچنین وجود رابطه بین سرمایه انسانی با توانمندسازی روانشناختی و سرمایه رابطه ای با توانمندسازی روانشناختی و عدم وجود رابطه بین سرمایه ساختاری و توانمندسازی روانشناختی کارکنان را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، توانمندسازی روانشناختی، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه رابطه ای
  • سیروش قنبری، مدینه همتی* صفحات 115-129
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش هوش معنوی و کیفیت زندگی کاری در خودکارآمدی معلمان مدارس ابتدایی شهر همدان است که از روش همبستگی  استفاده شد. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مدارس ابتدایی شهر همدان در سال 1393 است با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی و  بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد  310 نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه های استاندارد  هوش معنوی، کیفیت زندگی کاری و خودکارآمدی معلمان استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی همچون آزمونt تک گروهی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که وضعیت هوش معنوی و خودکارآمدی معلمان مدارس ابتدایی شهر همدان بالاتر از حد متوسط(3) و هم چنین وضعیت کیفیت زندگی کاری آنان در حد متوسط(3) بود. بین هوش معنوی و خودکارآمدی معلمان رابطه مثبت و معنادار، هم چنین بین کیفیت زندگی کاری و خودکارآمدی معلمان رابطه مثبت و معنادار مشاهده شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از طریق هوش معنوی و کیفیت زندگی کاری معلمان می توان خودکارآمدی معلمان را پیش بینی کرد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، کیفیت زندگی کاری، خودکارآمدی، معلمان، مدارس ابتدایی
  • صفر مرادی نیا، منصور ترکیان تبار*، طاهره حسومی صفحات 131-141
    پژوهش حاضر به منظور تعیین رابطه بین یادگیری سازمانی و توانمندسازی کتابداران کتابخانه های عمومی استان مرکزی، به روش توصیفی- پیمایشیبه انجام رسیده است. جامعه آماری پژوهش شامل 146 نفر ازکارکنان نهاد کتابخانه های عمومی استان مرکزی است که در 12 اداره و 1 مدیریت مشغول به خدمت می باشند.به دلیل محدودیت جامعه آماری، نمونه گیری به عمل نیامد و تمامی اعضاء جامعه آماری که تعداد آنان 146 نفر می باشد مورد مطالعه قرار گرفتند.ابزار مورداستفاده جهت جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای شامل سه بخش: اطلاعات جمعیت شناختی، پرسش نامه توانمندسازی اسپریتزر، پرسش نامه یادگیری سازمانی نیفه می باشد.نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که: بین هر یک از مولفه های پنج گانه توانمندسازی با یادگیری سازمانی ارتباط قوی و مثبت وجود دارد. این رابطه بین احساس معناداری شغل با یادگیری سازمانی(r=0/937)، بین احساس شایستگی و یادگیری سازمانی(r=0/934)، بین احساس استقلال با یادگیری سازمانی(r=0/924)، بین احساس موثر بودن در شغل با یادگیری سازمانی(r=0/953)، بین احساس اعتمادبه همکاران و یادگیری سازمانی(r=0/964)، بوده است.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، توانمندسازی، کتابداران، کتابخانه های عمومی، استان مرکزی
|
  • Yahya Dadash Karimi, Naser Mirsepasi *, Reza Najaf Beigi Pages 1-26
    The main purpose of the present research is to explain the factors affecting the transparency, accountability and participation of higher education governance. It can be said that according to the nature of the present research , this research has been based on the purpose of the fundamental type and has been categorized according to the method of exploration (of a qualitative type) . In this research, the sampling method (to achieve theoretical saturation) has been used in the sampling process. The statistical population of the study consisted of two groups of academic directors and professors interviewed by open interview. In this research , considering that the purpose of the study was to provide a model for governance in higher education , some quality analysis methods such as theme analysis were used to analyze the interviews (coding and determining the main and minor themes). Therefore, in this study, by combining the results obtained in each interview and comparing and comparing the results with each other, the analysis was performed within each of the study subjects. At this stage, the themes expressed in various interviews and as a result of saturation were identified as the results of the study on the studies considered. The final output of the mentioned steps is a table of main themes and, ultimately, the final model of research consists of nine main factors: political political transparency, economic transparency, administrative transparency (bureaucratic), social political accountability, economic accountability, administrative accountability (Bureaucratic), social political participation, economic participation, administrative participation (bureaucratic).
    Keywords: good governance, Higher education, Higher education governance
  • Seyed Ahmad Madani, Somayeh Kohpeymaronzi, Hamid Rahimi* Pages 27-44
    In a constantly changing world, today every society needs to implement reforms in its educational system, and naturally societies that are more in need of acceleration and intensification of more transformations in various social, cultural and scientific fields and our current country and society are no exception. In this regard, fundamental transformation document on the of Iran's education system was formulated in 2011 year and communicated to all education organizations in the country, but many experts believe that this document has not yet been operational. Therefore, the purpose of this study was identify and assess the barriers to the realization of the operational objectives of the transformational document. The research type is applied in terms of its purpose and is descriptive-survey. The statistical population consisted of managers and teachers of Fars province in 2018-2019 academic year, that due to the extent of Fars Province, this research was carried out in Shiraz and Fasa cities, as the selected cities. The sample size was obtained using Cochran's formula of 242 people. Data were collected using field method and a researcher-made questionnaire in 40 items with 7 components (technical, structural, cultural, managerial, financial and equipment barriers, manpower and social preparedness) in terms of a 7-degree Likert spectrum. Questionnaire content & construction validity confirmed. Questionnaire reliability barriers to the realization operational objectives by using Cronbach Alpha Coefficient estimated equal to 0.90. Data’s analysis done in descriptive & inferential levels by using Spss & Lisrel software’s. The findings showed that the role of all barriers to achieving the operational goals of the transformational document was higher than the average. Also, Pearson correlation coefficient showed that there is a positive and significant relationship between all dimensions and components, in other words, increasing each of these barriers cause to increases other obstacles. Also among operational goals of the transformational document, structural and managerial barriers with 0.83 had the most load factor and cultural barrier with 0.51 having the least factor load and weight.
    Keywords: Organizational Change, Education System, Transformation Document, Operational Objectives, Barriers
  • Mohammad Abdolshad, Mohammad Moniri, Armin Rahimi, Behnam Bastani Pages 45-61
    The development of universities needs to design new and efficient strategies. In recent years, Blue Ocean approach has been recognized as the best method of strategic management. The purpose of this study is to develop and select appropriate strategies using the Blue Ocean approach at the University of Applied Sciences. The research was descriptive and applied and Likert scale questionnaire was used for data collection. The population consisted of managers, professors and students at Rosta University of Applied Sciences in Semnan city. Sample size was calculated 80 by Cochran method. Internal factors evaluation indicated weakness and external factors matrix showed opportunities in the management of the universities. SWOT analysis revealed 12 strategies. QSPM matrix also showed that the strategy of establishment of the center for communication with organizations and industries is the first priority. Other strategies are respectively; considering the educational environment and facilities, development of cooperation with science and technology parks and knowledge based companies, expansion of practical courses, participation and cooperation with top universities, holding regional conferences, attracting young and talented faculty members, and determining research priorities, new intelligent educational methods and targeting of projects. Finally, some suggestions were provided to manage the University of Applied Sciences.
    Keywords: Blue Ocean, Red Ocean, Strategy, The pattern of the four actions, University of Applied Science
  • Shahroz Farjad, Nadergholi Ghorjyan *, Ali Taghipoorzahri Pages 63-79
    Increasing environmental changes have affected the various aspects of higher education and research centers, including their organizational structure. The current research is applied in terms of its purpose and the method of collecting data is descriptive. First, by reviewing the literature and the background of the research and using experts' opinion and using the Delphi technique, 46 variables were identified as the agility of the organizational structure of the universities. To measure agreement in Delphi, Kendall's Coordinating Coefficient has been used. The statistical population is full-time faculty members of Tehran Islamic Azad University. A sample of 274 faculty members were selected based on Morgan's table using a random method from a university Branches. The data gathering tool was a researcher made questionnaire. To determine the validity of content validation tools from the experts' opinions, and to determine the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha were used and a reliability of 94.0 was obtained. Delphi technique is also used for consensus on organizational agility indicators as well as single-sample t-test to the six-hypothesis of research. The results of the research showed that the most important indicators of organizational agility of universities based on Goldman and Nagel model (1995) include stability in university management, vision clarity, organizational learning and academic mission, research monitoring system and evaluation system, self-evaluation culture, self-Controlling and self-reliance, paying attention to teamwork at universities, paying attention to research results, setting up a fund for supporting researchers, reengineering organizational structures and current processes, and the existence of research units for commercialization in universities, which, according to the initial conceptual model in five The main class is classified. According to the model, the impact of human resources, empowerment, environmental uncertainty control, rapid changes to environmental changes, organizational coordination, and attention to new technologies have affected organizational agility, respectively.
    Keywords: Higher education, Organizational structure, agility, Goldman, Nagel model
  • Seyyed Nooredin Shariat Kiaee * Pages 81-99
    The aim of this study was to develop a model for organizational knowledge creation in educational organizations. The research methodology is descriptive and functional.
    The statistical population included 1980 managers, assistants and experts from non-governmental educational organizations existing in Lahijan that 268 participants were selected in simple random sampling by Krejcie and Morgan table. They responded to trust, IT, knowledge leadership, professional development, organizational learning, knowledge acquisition, problem solving, knowledge sharing and organizational knowledge creation questionnaires. In order to analyze the data, structural equation model was used with SMARTPLS software. The results of analysis showed that the effect of knowledge sharing, organizational learning, knowledge acquisition and problem solving is positive and significant on organizational knowledge creation. The effect of organizational learning, knowledge acquisition and problem solving is positive and significant on knowledge sharing. The effect of organizational learning, trust, IT, professional development and knowledge leadership is positive and significant on knowledge acquisition, while the effect of problem solving is not significant on knowledge acquisition. The effect of trust, information technology and professional development is positive and significant on problem solving, while the effect of knowledge leadership is not significant on problem solving. In conclusion, the results emphasize the role of trust, IT, knowledge leadership, professional development, organizational learning, knowledge acquisition, problem solving and knowledge sharing in organizational knowledge creation.
    Keywords: organizational acquisition, educational organizational, information technology, Knowledge Sharing, organizational learning
  • Sanjar Salajaghe *, Sanjar Salajaghe Pages 101-114
    Since one of the challenges of free university officials to prepare a suitable environment for the growth and development of the staff and faculty of the mind as a knowledge-based organization. The research in Islamic Azad University of Kerman, which is considered one of the most important parts of education in the country, Presentation of a model for identifyingg the relationship between intellectual capital and psychological empowerment of employees of Islamic Azad University of Kerman. The statistical population of this research includes all employees of Islamic Azad University of Kerman and then random sampling by using Cochran formula, 271 people were selected. Data collection was done through a questionnaire and the analysis of data was done by means of Spss and Amos software. That the purpose is applied and the method of collecting data, descriptive and, in particular, is based on structural equation modeling. The study population included all employees of Islamic Azad University of Kerman. Sampling is done in two stages.

    Keywords: ectual capital, psychological empowerment, human capital, structural capital, relational capital
  • Siros Ghanbari, Madineh Hemati * Pages 115-129
    The aim of present study is to investigate the effect of spiritual intelligence and quality of work life on teachers self-efficacy of elementary schools in Hamedan city in 1393. Using relative stratified random sampling and based on kerjci and Morgan table 310 teachers selected. For data collection standard questionnaires of spiritual intelligence quality of work life, and teachers self- efficacy were used. For data analysis pearson correlation and multiple regression analysis were used. The results showed that spiritual intelligence and teachers self-efficiency of elementary schools were above the average(3) as well as their  quality of working life was average(3). Between spiritual intelligence and teachers self- efficacy there was significantly positive relationship. As were as between quality of work life and teachers self –efficacy. The result of multiple regression analysis showed that using spiritual intelligence, quality of work life teachers we can predict teachers self-efficiency.
    Keywords: Spiritual Intelligence, quality of work life, self-efficiency, elementary school teachers
  • Safar Moradininia, Mansour Torkiantabar *, Tahereh Hasommi Pages 131-141
    The present research is conducted to study the relationship between organizational learning and librarian empowerment of public libraries in Markazi Province. This is a descriptive survey. Research statistical population included 146 librarians of public libraries in Markazi province working at 12 offices and 1 management unit. Due to limited statistical population, all (146) individuals were investigated without sampling. Research data were collected using through a demographic questionnaire, Spritzer's psychological empowerment questionnaire, and Nife's Organizational Learning Questionnaire. Research results showed that there is a strong positive relationship between five empowerment components and organizational learning. The significant relationship between job and organizational learning was 0.937; it equaled 0.934 for the relationship between competence and organizational learning. The relationship between independence and organizational learning was measured r=0.924; the relationship between effectiveness and organizational learning was obtained 0.953. And finally, the relationship between trust in colleagues and organizational learning was 0.964.
    Keywords: Organizational learning, empowerment, librarians, public libraries, Markazi province